Od skladenjskega do stopenjskega besedotvorja pri prikazu tvorbenih zmožnosti izbranih glagolov in prislovov - Ines Voršič; Andreja Žele; Nina Ledinek (Slavistična Revija)
Prispevek predstavlja temeljne lastnosti izglagolske in izprislovne tvorbe iz netvorjene podstave na črko b, tj. dolžino priponskih nizov, tipično sestavo priponskih nizov glede na stopnjo tvorbe, tipično priponsko kombinatoriko in pomensko vlogo posameznih priponskih obrazil, s čimer se raziskava umešča na za slovenistiko relativno novo raziskovalno področje morfotaktike. Hkrati nas zanima, kako so izbrane izglagolske in izprislovne tvorjenke družljive v tipičnih samostalniških zvezah PridSam, katere tovrstne zveze so možne in tudi izkazano rabljene.