Sykepleieres erfaringer med deltakelse i beslutningsprosesser under previsitt på intensivavdeling - Karin Elisabeth Olsen; Linn Veronika Breivik; Ådel Bergland; Marie Hamilton Larsen (Inspira)
Bakgrunn: Previsitten i intensivavdelinger er et formelt møte mellom sykepleiere, leger og andre profesjoner. Pasientens medisinske tilstand diskuteres og det tas beslutninger knyttet til behandling. Studier har vist at sykepleiere ønsker å være delaktige og påvirke beslutninger i intensivavdelinger og at dette bedrer pasientbehandlingen. Det er generelt lite forskning om sykepleieres erfaringer relatert til deltagelse i behandlingsvalg i intensivavdeling. Større innsikt i sykepleieerfaringer under previsitt vil kunne synliggjøre forhold som påvirker sykepleieres beslutningsdeltakelse.