Mütevatir Kıraat Farklılıklarına Dayanan Fıkhî İhtilaflar - Emel Yavuzoğlu Ergin (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Kıraat ilmi tefsir tarihinin en çok tartışılan alanlarının başındagelmektedir. Kıraat rivayetleri arasındaki ihtilaflar, Kur’ân tefsiri, belağat, kelam gibi alanlarda olduğu gibi İslam Hukuku sahasında da şerî hükümlerin istinbâtı açısından önemli bir değere sahiptir. Bu makalede, fıkhî ihtilafların yorumlanmasında mütevatir kapsamına giren kıraatlardaki farklılıkların rolü örneklerleincelenmeye çalışılacaktır.