FASÎH AHMED DEDE’NİN BEHİŞT-ÂBÂD MESNEVİSİ / FASÎH AHMED DEDE’S MASNAVİ BEHİŞT-ÂBÂD - Hakan Sevindik (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
Bu makalede, 17. yüzyıl Mevlevî şairi Fasîh Ahmed Dede’nin bugüne kadar nüshaları tespit edilememiş Behişt-âbâd adlı mesnevisi tanıtılmıştır. 1110/1698 yılında yazılan eser, geleneksel mesnevi tertibine sadık kalınarak hazırlanmıştır. Nasihatname türündeki 1230 beyitlik bu mesnevide; hakikî dostluk ve vefa konusu işlenmiştir. Makalemizde; bu eserin şekil ve muhteva özellikleri üzerinde durulmuştur.