İRAN’DA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ - Ali Temizel (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada; İran’da Türkçe öğretiminin tarihçesi, İran’da Türkçenin öğretildiği mekanlar, Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği bünyesindeki Türkçe Öğretim Merkezi, bu merkezde yapılan faaliyetler, Tahran Allame-i Tabatabai Üniversitesi’ndeki Türk Dili ve EdebiyatıBölümü, bu bölümün kuruluştarihçesi, bölümün kurulmasıile ilgili olarak Türkiye ve İran arasında yapılan mutabakat metni, bölümün resmi olarak açılışıesnasında İran’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaşkanıSayın Ahmet Necdet Sezer’in Allame-i Tabatabaî Üniversitesi Fars Edebiyatıve YabancıDiller Fakültesini ve bünyesindeki Türk Dili ve EdebiyatıBölümünü ziyareti esnasında dile getirdiği duygu ve düşünceleri, yine bölümün kurulmasısırasında ve daha sonrasında karşılıklıyardımların yapılmasıamacıyla Ankara Üniversitesi ile Allame-i Tabatabaî Üniversitesi arasında yapılan Akademik İşbirliği Protokolü, bölümün öğrenci durumu, bölümde okutulan dersler, bölümde görev yapan öğretim elemanlarıgibi konulara değinilmiştir.