تأثیر عوامل محیطی بر میزان صید بر واحد تلاش صیادی میگوی موزی (Penaeus merguiensis De Man,1888) و میگوی سرتیز (Metapanaeus affinis H. Milne Edwards, 1837) در استان هرمزگان - اسماعیل قجرجزی; سید یوسف پیغمبری; پرویز زارع; رضا عباسپور نادری (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در فصل صید سال 1398، اطلاعات صید، اطلاعات جوی و دریایی با هدف بررسی اثر عوامل محیطی بر میزان صید بر واحد تلاش صیادی (CPUE) میگوی موزی (Penaeus merguiensis) و سرتیز (Metapanaeus affinis) در صیدگاه‌های بندرعباس، قشم و بندر کلاهی به وسیله آزمون‌های رج‌بندی، آزمون جایگشتی و محاسبات رگرسیونی جمع آوری شد.طی 49 مرتبه تورکشی، 1932 کیلوگرم میگو شامل 1379 کیلوگرم میگوی موزی با میانگین 56/12 (با حدود اطمینان 95 درصد 68/9 تا 45/15) کیلوگرم بر ساعت و 553 کیلوگرم میگوی سرتیز با میانگین 18/5 (با حدود اطمینان 95 درصد 69/3 تا 68/6) کیلوگرم بر ساعت صید گردید. طبق نمودار رج‌بندی، صید بر واحد تلاش صیادی میگوی موزی با عمق، میزان بارندگی و دمای سطح آب ارتباط مستقیم و معنادار و با سرعت وزش باد، ابرناکی، رطوبت، شوری و ارتفاع موج ارتباط کمی دارد. میزان صید به ازای واحد تلاش صیادی میگوی سرتیز با شوری و دمای سطح آب ارتباط مستقیم و با ارتفاع موج و رطوبت ارتباط معکوس و با عمق، میزان بارندگی، سرعت وزش باد و ابرناکی ارتباطی نداشت؛ اما در نتایج آزمون جایگشتی، این روابط معنی‌دار نبود. طبق مدل دوجمله‌ای منفی در روش رگرسیون، متغیرهای متغیرهای سرعت شناور و میزان شوری (01/0P<) و رطوبت و ابرناکی (05/0P<) تأثیر معنی‌داری بر CPUE میگوی موزی و در مدل شبه پوآسون، متغیرهای دمای سطح آب (05/0P<) و شوری (1/0P<) تأثیر معنی‌داری بر CPUE میگوی سرتیز داشتند. بررسی حاضر بیانگر میزان و نحوه تأثیر (مستقیم یا معکوس) عوامل محیطی و جوی بر میزان صید موفق میگو است.