KURUM İÇİ HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİ İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEM: SOSYODRAMA - Sema Yıldırım Becerikli (Selçuk İletişim)
Günümüzde kurum içi halkla ilişkiler faaliyetleri örgüt yönetiminin meşruiyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet etmektedir. Böyle bir anlayışla düzenlenen emeklilik törenleri, terfi kutlamaları, piknikler ya da spor müsabakaları çalışanların örgüt içindeki yaşam koşullarını iyileştirici çabalardan yoksun ve yüzeysel çalışmalardır. Çalışanların kendi aralarındaki ve yönetimle ilişkilerindeki tahakküm ilişkilerini sorgulamaları gerekmektedir. Ayrıca cinsiyetlerinden, yaşlarından, etnik kökenlerinden ya da ırklarından dolayı yaşadıkları  çatışmaları ifade edebilmelidirler. İşte kurum içi halkla ilişkilerin görevlerinden biri de çalışanlara böyle bir ortamı sağlamaktır. Günümüzde oldukça eski bir yöntem olan ve ilk olarak Moreno'nun ortaya koyduğu sosyodrama bu alt yapıyı hazırlama potansiyeline sahip görünmektedir.