VARDİYALI ÇALIŞMANIN KADININ AİLE VE SOSYAL YAŞAMINA ETKİSİ - Tunç Demirbilek (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Vardiyalı çalışma, özellikle öğleden sonra ve gece vardiyaları, işçilerin aile ve sosyal yaşamlarına zarar vericidir. Bundan dolayı, etkin vardiya sistemleri programlanırken psiko-sosyolojik, psikolojik, sosyal ve çevresel değişkenler dikkate alınmalıdır. Makale, tekstil ve gıda sanayiinde çalışan 117 kadın işçi örnekleminde vardiyalı çalışmayla ilgili çalışma ve yaşam koşullarını değerlendirmek amacıyla oluşturulmuş bir anketin sonuçlarına yer vermektedir.