Sakarya Savaşı'nda Anadolu'da Yeni Gün - Hakan Aydın (Selçuk İletişim)
Anadolu'da Yeni Gün, ilk olarak 1918 Eylül'ünde, Yunus Nadi tarafından Yeni Gün adıyla İstanbul'da yayınlanmıştır. Mütareke devrinin ağırlığı çökünce Ankara'ya taşınan gazete, Ağustos 1920'den itibaren Ankara'da, Anadolu'da Yeni Gün adıyla tekrar çıkmıştır. Ankara Hükümeti'nin yarı resmi sözcülüğünü yapan Anadolu'da Yeni Gün, Millî Mücadele basını içinde en kuvvetli ve nitelikli gazetelerden biridir. Sakarya Savaşı'nda Kayseri'ye nakledilir. Savaşın zaferle sonuçlanmasının ardından yeniden Ankara'ya taşınmış, Cumhuriyet'in ilanından sonra kapanarak yerini, yine Yunus Nadi tarafından 7 Mayıs 1924'ten itibaren İstanbul'da yayınlanmaya başlayan Cumhuriyet'e bırakmıştır. Niteliksel tarihsel tasarım karakterini taşıyan çalışma, kurtuluş sürecinin kritik evrelerinden biri olan Sakarya Savaşı'nın, Millî Mücadele'nin önde gelen gazetelerinden Anadolu'da Yeni Gün'ün yayın hayatını nasıl etkilediğini ve gazetenin bu süreçte izlediği politikayı değerlendirmeyi amaçlamaktadır.