بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و گرایش به کارآفرینی با نقش میانجی هوش‌ فرهنگی - حمید رضائی; سروش رفیعیان; سید مهدی خاکزادیان (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
امروزه، کارآفرینی نقش بسیار مهمی در دستیابی به توسعه اقتصادی در شهرها دارد و از طریق اجرای راهبرد توسعه اقتصادی، شرایط مطلوبی برای مدیریت شهری فراهم می‌کند. هدف پژوهش بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و گرایش ‌به کارآفرینی با نقش میانجی هوش فرهنگی در شهرداری اصفهان بوده ‌است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و با روش توصیفی- پیمایشی اجرا شده است. جامعه آماری تحقیق، کلیه کارکنان اداری به تعداد 200 نفر بودند. حجم نمونه مطابق جدول کرجسی ‌و مورگان 127 نفر تعیین شد اما جهت افزایش دقت، به 132 نفر ارتقاء یافت و از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، سه پرسشنامه‌ استاندارد تعدیل یافته سرمایه اجتماعی، گرایش به کارآفرینی و هوش فرهنگی بود. تحلیل داده‌ها در قسمت توصیفی با آزمون‌های فراوانی، میانگین، انحراف معیار و واریانس با نرم‌افزار SPSS26 و در قسمت استنباطی با روش مدل‌سازی معادلات ساختاری با نرم‌افزار Smart PLS3 انجام شد. نتایج تحلیل داده‌ها نشان دادند بین سرمایه اجتماعی و هوش فرهنگی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. بین هوش فرهنگی و گرایش به کارآفرینی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. بین سرمایه اجتماعی و گرایش به کارآفرینی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. همچنین نتایج، نقش میانجی هوش فرهنگی در رابطه بین سرمایه اجتماعی و گرایش به کارآفرینی را تأیید کردند. در نهایت مشخص شد برای بهبود گرایش به کارآفرینی در شهرداری‌ها، تقویت مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی و هوش فرهنگی مهم است.