Güncelleme; Çocuk diş hekimliğinde koruyucu uygulamalar - Didem Öner Özdaş (Selcuk Dental Journal)
Gün geçtikçe kalabalıklaşan dünyamızda artan ağız diş sağlığı tedavi ihtiyacı ile birlikte koruyucu diş hekimliği uygulamaları da hızla gelişmektedir. Restoratif diş tedavilerinin çeşitliliğine rağmen çocuklarda mikrobiyal dental plağa bağlı gelişen çürük ve periodontal hastalıkların önlenmesi tam olarak sağlanamamaktadır. Ağız ve diş sağlığı problemleri, ciddi ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, ağız ve diş sağlığı bozulmadan önce, koruyucu ve önleyici uygulamalara öncelik tanınması önem taşımaktadır. Mevcut tedaviler ve yeni kullanılmaya başlanan malzemeler ile ilgili bilgilerinde sürekli güncellenmesi gerekmektedir. Bu derlemenin amacı pedodontide uygulanan son dönem koruyucu uygulamalara bir göz atmaktır.