Agnieszka Dauksza, Afektywny modernizm. Nowoczesna literatura polska w interpretacji relacyjnej, Wyd. IBL PAN, Warszawa 2017, ss. 416 - Marek Zaleski (Zagadnienia Rodzajów Literackich)
https://doi.org/10.26485/ZRL/2018/61.1/11