Актуальні аспекти підготовки військових фахівців в умовах гібридного збройного конфлікту - О.В. Струцінський (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлені результати аналізу сучасних гібридних збройних конфліктів, визначені їх характерні особливості, розглянута низка тактик, що застосовуються в ході таких конфліктів. Представлені  висновки з гібридного збройного конфлікту РФ проти України та визначені актуальні гібридні загрози для України. У статті наведені основні завдання для досягнення цілей державної політики у воєнній сфері, сфері оборони і військового будівництва в галузі військової освіти та на їх основі визначені загальні напрями вдосконалення освітнього процесу. Разом із змінами у змісті підготовки запропонована оновлена методика проведення занять, в основу якої покладений індивідуальний підхід до кожного курсанта, розвиток його спроможностей творчо мислити і працювати самостійно. Визначені основні заходи щодо удосконалення системи підготовки офіцерського та сержантського складу, які забезпечать набуття здобувачами нових освітніх та професійних компетентностей і операційної сумісності із збройними силами країн-членів НАТО.