Temporomandibular Eklem Rahatsızlıklarının Sınıflandırılması, Tanı Ve Tedavisi - Funda Levendoglu; İlknur Albayrak Gezer (Genel Tıp Dergisi)
Selçuk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Konya Temporomandibular eklem TME , morfolojik olarak kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir eklemdir. Çiğneme kasları, temporo- mandibular eklem ve temporomandibular ekleme komşu dokuların çoğunlukla ağrılı, fizyolojik ve fonksiyon bozuklukları tempora- mandibular rahatsızlık olarak adlandırılmaktadır. Tanı ve tedavi yöntemlerindeki gelişmeler özellikle de görüntüleme tekniklerindeki ilerlemeler TME anatomisi ve fonksiyonlarını daha iyi değerlendirmemizi sağlamıştır. Hastalar artan ağrı ve TME disfonksiyonu nedeniyle tedavi arayışı içindedir. Bu derlemede TME rahatsızlıklarının sınıflandırılması, tanı ve tedavisi hakkında bilgi verilmesi amaçlandı