Проблеми забезпечення функціональної стійкості комплексу бортового обладнання сучасного повітряного судна - Г.А. Калашник; М.А. Калашник-Рибалко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлено результати дослідження проблем забезпечення функціональної стійкості комплексу бортового обладнання сучасного повітряного судна в умовах дестабілізуючих впливів. Проаналізовано основні види відмов, зокрема загрози інформаційній безпеці комплексу бортового обладнання повітряного судна та можливі наслідки їх впливів на безпеку польоту. Розглянуто основні механізми, що дозволять забезпечити функціональну стійкість комплексу бортового обладнання згідно розробленої стратегії. У статті запропоновано основні шляхи реалізації принципів функціональної стійкості щодо перспективного автоматизованого не обслуговуваного людиною-оператором комплексу бортового обладнання.