BİLİM ETİĞİ VE SORUMLULUKLAR - Oya Nuran Emiroğlu (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi)

(untitled)
Bilimsel ürünün kullanılabilir özellik gösterebilmesi için bilimsel hata içermemesi gerekmektedir. Bu makalede “Bilimsel Hata” scientific misconduct ya da “Bilimsel Aldatmaca” scientific fraud olarak tanımlanabilen durumlar, “Bilim Etiği” kapsamında ele alınarak tartıșılacaktır. Bu makalenin yazım amacı, bilim etiğini bilmenin ötesinde günlük yașamda sergilenen mesleki davranıșların bilim etiği ile ne kadar uyumlu olduğunu, uyumlu olabilmesi için yapılması gerekenleri tartıșarak, belki bildiklerimizi hatırlayarak kendi davranıșlarımızı değerlendirebilmek ve bilim etiği ıșığında davranıșlarımızı düzenleyebilmek için bilim etiği doğrultusunda yeniden düșünülmesini sağlamaktır.