نقد کتاب اقتصاد فقیر - سیدحسین میرجلیلی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
کتاب اقتصاد فقیر به تحلیل رفتارهای اقتصادی فقرا می‌پردازد و کاربرد اقتصاد رفتاری در اقتصاد فقر و توسعه است و به‌دنبال آن است که ازطریق رویکرد مبتنی‌بر شواهد با شناخت انگیزه و رفتار فقرا به مبارزه با فقر بپردازد. کتاب مسئله‌مند است و به‌دنبال ارائة راه‌حل بدیع برای هشت موضوع: گرسنگی، سلامت، مدرسه‌رفتن، جمعیت، ریسک، وام، پس‌انداز، و کارآفرینی فقرا با استفاده از آزمایش‌های کنترل تصادفی است. به‌رغم آن‌که کتاب روش نوینی برای مبارزه با فقر ارائه کرده است، ارزیابی کتاب نشان می‌دهد که به محدودیت‌های روش آزمایش کنترل تصادفی توجه نشده است. بهبود عملکرد فقرا بدون اصلاحات نهادی تأثیر محدودی دارد، به‌ویژه اگر در دام فقر گرفتار شده باشند. برای هشت موضوع بحث‌شده نتیجه‌گیری و پیش‌نهاد ادامة بررسی ارائه نشده است. با اقدامات مارجینال که این کتاب برای بهبود زندگی فقرا مطرح می‌کند، نمی‌توان مشکل فقر حدود دو میلیارد نفر در جهان را حل کرد. تجربة کشورهای موفق در کاهش فقر با استفاده از این روش ارائه نشده است. از تأثیر فرهنگ بر انگیزه و رفتار فقرا بحثی نشده است، درحالی‌که فقیران از باورها و هنجارهای فرهنگی تأثیر زیادی می‌پذیرند.