Les adaptacions i versions dels contes clàssics en la literatura infantil en català: el cas de la col·lecció Vet aquí dues vegades - Enric Falguera Garcia; Moisés Selfa Sastre (Quaderns de Filologia: Estudis Literaris)
En aquest treball analitzem les 12 adaptacions de contes clàssics publicades a la col·lecció Vet aquí dues vegades tot considerant dos tipus de paratextos: paratextos extratextuals, que tenen a veure amb el disseny i format de la publicació a més de les il·lustracions que s’inclouen en aquesta, i paratextos textuals, que estan relacionats amb els noms dels personatges principals de la història així com, fonamentalment, els conflictes narratius que presenta aquesta. A partir d’una lectura interpretativa i crítica d’aquestes 12 adaptacions, podem concloure que, en primer lloc, trobem versions que poden agrupar-se en dos grans grups: aquelles que estan actualitzades ideològicament als nostres dies però que no difereixen, en essència, de la trama que pot llegir-se als contes clàssics, i aquelles que presenten nous arguments diferents als trobats a les versions clàssiques, a més d’estar també actualitzades als nostres dies. En segon lloc, es tracta d’adaptacions destinades a un públic que, per les característiques del format i altres elements extratextuals, podem situar entre el final de la infantesa i l’inici de l’adolescència.