Toplumun radyasyon farkındalığı ve radyasyonla ilgili bilgi düzeyi - İbrahim Varol; Mesut Sivri; İsmail Behçet Baz; Abdülcelil Abiç; Medet Armağan; Burçin Nur Bayındır; Ayşegül Öz; Cennet Sidel; Zeynep Demir; Ahmad Khalil; Sonjul Maaroof; Mustafa Koplay (Genel Tıp Dergisi)
Giriş: Son dönemlerde sıkça gündeme gelen radyasyon konusunda toplumun bilgi seviyesini ölçmek, radyasyon ile ilgili bilgi, tutum, davranış ve genel kültür seviyesini tespit etmek ve bu konuda eğitim taleplerinin olup olmadığını öğrenmek amaçlanmıştır.Gereç ve Yöntem: Toplumda radyasyon farkındalığı ve bilgi düzeylerini saptamaya yönelik 22 soruluk bir anketi hazırladık. Anket formu; yaş, cinsiyet, eğitim durumu, mesleği ve radyasyon sebepleri, radyasyondan korunma yöntemleri, radyasyon farkındalığı ile ilgili sorular içermekteydi. İstatistiki analizlerde Ki kare testi kullanılmıştır. P