ПРИГОДНИЦЬКИЙ ТУРИЗМ: ЗАСАДИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Максим Мельник; Андрій Голод (Економіка та суспільство)
У статті досліджено основні засади інноваційного розвитку пригодницького туризму як перспективного сегмента туристичної індустрії. Акцент зроблено на ролі інноваційної діяльності у створенні нового туристичного продукту, впровадженні сучасних інформаційних і телекомунікаційних технологій, розвитку інфраструктури та застосуванні маркетингових інновацій. Виокремлено ключові фактори впливу на інноваційний потенціал цього виду туризму, серед яких сталий розвиток, адаптація до змін споживчих запитів, конкурентоспроможність, технологічні новації та розширення географії туризму. Зазначено, що інновації дозволяють формувати унікальний досвід для туристів, підвищуючи ефективність туристичних підприємств. Розглянуто підходи до інтеграції інновацій у туристичну діяльність на основі аналізу існуючих моделей і перспектив їхнього застосування.