Öfke: Kuramsal Yaklaşımlar ve Bireylerde Öfkenin Ortaya Çıkmasına Neden Olan Etmenler - Ahmet ÖZMEN (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu makalede, öfke duygusuna ilişkin temel psikoloji kuramlarının ortaya koymuş oldukları bilgiler incelenmektedir. Kuramsal bilgilerin incelenmesinin ardından, araştırmacıların ifadeleri doğrultusunda, öfke duygusunun bireylerde ortaya çıkmasına neden olan etmenlerin neler olduğu tartışılmaktadır