Osiguranje odgovornosti marine – pogled iz prakse - Ines Bezić (Poredbeno Pomorsko Pravo)
U ovom će se radu analizirati osiguranje odgovornosti luke nautičkog turizma (marine) s osvrtom na štetne događaje u marini i sudsku praksu. Kako bi se približilo značenje pojma marine u pravnom prometu, uvodni dio rada započet će s definicijama luke posebne namjene koja je dodijeljena u koncesiju gospodarskom subjektu (luci nautičkog turizma), s posebnim osvrtom na određene zakonske i podzakonske propise.