چارچوب‌های آلی-فلزی بر پایه‌ کاتیون‌های چند ظرفیتی به منظور حذف مواد رنگزا از پساب‌های رنگی - هومن پژند; علی اصغر صباغ الوانی; حسن سامعی; رضا سلیمی; حسین سعیدی (مطالعات در دنیای رنگ)
امروزه، رشد بسیار زیاد جمعیت و کاهش بارندگی‌ها به دلیل تغییر روند آب وهوایی کره‌ زمین از یک سو و از سویی دیگر به دلیل رشد صنایع پر مصرف آب، مانند صنایع نساجی، منابع آب شرب به میزان زیادی مورد تهدید قرار گرفته‌اند. اکسایش پیشرفته به دلیل هزینه کمتر و بازده بالا‌تر گزینه مناسب‌تری به  منظور تصفیه‌ پساب می‌باشد. از میان مواد مورد  استفاده در روش اکسایش پیشرفته، چارچوب‌های آلی- فلزی که به پلیمر‌های کوئوردیناسیونی نیز مشهور هستند  به دلیل راحت‌تر بودن جداسازی در انتهای فرآیند، داشتن دو رفتار جذبی و تخریبی به منظور حذف مواد رنگزا، سنتز آسان، مقاومت مناسب در برابر عوامل شیمیایی و همچنین مساحت سطح بسیار بالا نسل جدیدی از مواد،  برای تصفیه‌ پساب را به وجود آورده‌اند. در این مطالعه  سعی شده است که چارچوب‌های آلی-فلزی و همچنین کاربرد آن‌ها به منظور حذف مواد رنگزا از پساب‌‌های رنگی معرفی و تشریح شوند.