Türk Kısa Filmlerinde Ses Tasarımı ve Örnek Uygulamalar - Mustafa Sözen (Selçuk İletişim)
Bu çalışmanın amacı, sinemada anlatı bileşenlerinden biri olan ses öğesini kısa film bağlamında ele alıp irdelemektir. Uzun metrajlı filmlere göre anlatılarını yoğunlaştırılmış biçimde yapmak zorunda olan kısa filmlerde, estetik bir fenomen olarak ses öğesi, anlatının kendine özgü yapısının getirdiği biçimleniş içinde tasarlanır ve bu nedenle de özel bir önem taşır. Bu bağlamda kısa filmde ses tasarımına yönelik olarak verilen teorik bilgiler Türk kısa filmleri üzerine uygulanmış, elde edilen veriler yorumlanarak Türk kısa filmlerinde ses tasarımının nitelikleri saptanmaya çalışılmıştır.