KUR’AN’DA “ASHÂB-I UHDÛD” KISSASI-Dünden Bugüne Görsel Sadizm / Şiddetin Seyredilmesi- - Abdurrahman Kasapoğlu (İslami İlimler Dergisi)
Kur’an tarihten sunduğu bir kesitte “Ashâb-ı Uhdûd” adı verilen bir topluluğun, şiddet uyguladıkları insanları, bu şiddet esnasında bilfiil seyretme tavrı içerisine girdiklerini anlatır. Günümüzde şiddeti seyretmek her zaman ve her yaştan insan için çok kolay elde edilen bir imkân haline gelmiştir. Bu imkanı fırsat bilen kitleler de yoğun bir şekilde kendilerine sunulan şiddeti seyretme tavrı içerisine girmişlerdir. İnsanları, özellikle de Müslümanların şiddeti seyretme karşısındaki bugünkü tavırlarını “Ashâb-ı Uhdûd” kıssasında verilmek istenen mesajlar açısından değerlendireceğiz.