SİYASAL DAVRANIŞ VE KAMUOYU - Abdullah Koçak (Selçuk İletişim)
Siyaset, insanların gündelik yaşantılarının her anına giren bir olgudur. İnsanların siyasete olan ilgileri de toplumsal olarak belirlenen siyasal kültürün normlarına ve değerlerine göre şekillenmektedir. Siyasal kültürün temel işlevlerinden biri, siyasal sistem içinde alınan kararların ortamını sağlamaktır. Siyasal katılma yoluyla insanlar yöneticilerinin kararlarını etkilemeye yönelirler. Bu etkilemeyi sağlamak içinde çeşitli eylemler gerçekleştirirler. İnsanların bu yönelimleri sonucunda gerçekleşen siyasal katılmanın düzeyleri de birbiriden farklı olmaktadır. Kamuoyu insanların siyasal davranışlarının belirlenmesinde en önemli fonksiyonlardan biridir. Kamuoyunun niteliğinin belirlenmesindeki en önemli etkenlerden biri ise siyasal sistemin yapısıdır