SİYER ARAŞTIRMALARINDA HADİS KAYNAKLARININ ÖNEMİ - Hüseyin Güneş (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Siyer ve Hadis, İslampeygamberi Hz. Muhammed’i (sav) tanımak ve onudoğru anlamak için vazgeçilmez birer disiplindir.Metodoloji ve konulara yaklaşımları farklı daolsa aynı noktadan hareket etmeleri ve hedefbirliğine sahip olmaları ister istemez her iki alanıbirbirlerine muhtaç kılmaktadır. Onun için Hadisaraştırmalarında Siyer’i göz ardı etmek doğruolmadığı gibi, Siyer araştırmalarında Hadis’i ihmaletmek de bizi yanlış sonuçlara götürecektir. Buçalışmada, Siyer araştırmalarında Hadis kaynaklarınındeğeri tespit edilmeye çalışılacaktır. Konu Kütüb-iSitte olarak tanımlanan hadis eserleri özelindeele alınacaktır. Siyer çalışmalarında söz konusueserlerden yararlanmanın ne ölçüde mümkün olduğubelirlenecektir.