ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ МЕТАВСЕСВІТУ У ПРОЦЕСІ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Надія Дехтяр (Економіка та суспільство)
У статті обґрунтовано першочерговість проектування інтегрованих цифрових систем на основі людиноцентрованого підходу, окреслено проблеми конфіденційності даних та безпеки поводження у віртуальному середовищі; роз'яснено концепцію метавсесвіту – інфраструктури цифрового ринку споживання послуг, у тому числі туристичних; надано характеристики ключовим технологіям метавсесвіту, а саме розширеної реальності як поєднання доповненої, віртуальної та змішаної реальностей; визначено нові категорії великих даних, які можна отримати від користувачів за допомогою різноманітних пристроїв розширеної реальності; представлено результати опитування користувачів цифрових послуг стосовно персоналізованого відчуття особистої безпеки, що проводилися у рамках щорічних досліджень "Connected World"; показано приклади використання технологій штучного інтелекту у діяльності готелів та інших закладах розміщування.