Дослідження напружено-деформованого стану моделей плечової кістки при надвиросткових косих переломах у дітей та підлітків за різних варіантів черезшкірної фіксації - O.A. Bur'yanov; V.P. Kvasha; V.O. Naumenko; M.Yu. Karpinsky; O.V. Yaresko (Хірургія дитячого віку)
Переломи дистального епіметафізу плечової кістки в дітей та підлітків є однією з найпоширеніших травм, які становлять 16-50% переломів кісток у цілому. Серед пошкоджень цієї локалізації превалюють надвиросткові (3-18%) і черезвиросткові переломи (57,5-70%) переважно в дітей віком 6-7 років. Суттєвою проблемою у використанні перехрещеної фіксуючої конструкції є ятрогенне пошкодження ліктьового нерва (2-8%), що потребує мінівідкритої техніки проведення медіальної шпиці або сонографічного супроводу.