BİR SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ OLARAK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIMI İLE YALNIZLIK ARASINDAKİ - Enderhan Karakoç; Onur Taydaş (Selçuk İletişim)
Bu çalışma, üniversite öğrencilerinin; internet kullanımları ile yalnızlık arasındaki ilişkilerininsaptanması amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2012 - 2013 öğretim yılındaCumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim gören ve ölçme aracına cevap veren toplam 400 öğrencioluşturmaktadır. İnternet kullanım amaçlarını ölçme aracı anketler öğrencilere elden ulaştırılarak yüz yüze görüşme yöntemi ile doldurulması temin edilmiştir. Anketler aracılığı ile toplanan veriler bilgisayara girilmiş ve SPSS 15.0 for Windows programı ortamında analiz edilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde aritmetik ortalama ve standart sapmanın yanı sıra, t-testi analizi kullanılmıştır.Yapılan araştırmanın sonucunda yalnızlık algısının kadın ve erkekler tarafından aynı düzeylerdedeğerlendirildiği saptanmıştır.