MONITORIZAREA CURRICULUMULUI DE INFORMATICĂ ÎN LICEE: ADAPTARE ȘI EFICIENȚĂ ÎN CONTEXTUL EDUCAȚIONAL CONTEMPORAN - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Monitorizarea curriculum-ului de informatică implică un proces continuu de evaluare, adaptare și îmbunătățire, asigurându-se că conținutul livrat studenților nu este doar actualizat, ci și satisface cerințele lumii tehnologice moderne. Acest proces include evaluarea implementării noilor tehnologii, metodologii de predare și instrumente de evaluare, luând în considerare și modul în care aceste inovații afectează rezultatele învățării elevilor. Printr-o monitorizare eficientă, este posibil să se identifice domeniile de îmbunătățire și lacunele din curriculum care trebuie abordate, recunoscând în același timp punctele forte ale practicilor educaționale existente. Feedback-ul din partea educatorilor, studenților și părților interesate este esențial în formarea unui curriculum care este atât eficient, cât și receptiv la cerințele erei digitale. Monitorizarea curriculum-ului de informatică la nivelul gimnaziului este esenţială pentru adaptarea la nevoile învăţământului modern. Acest proces continuu asigură că studenții sunt echipați cu abilitățile necesare pentru a reuși într-o lume digitalizată și că educatorii sunt sprijiniți în crearea unor medii de învățare dinamice, relevante și eficiente. Cuvinte-cheie: educație, monitorizare, predare, tehnologie, informatică.