MİSYON, VİZYON VE AMAÇLAR BAĞLAMINDA GELECEĞE BAKIŞ: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI ÖRNEĞİ - Hüseyin Çiçek; Mehmet Ali Taş; Seher Yastıoğlu (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmada, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesininstratejik planlarında geçen misyon, vizyon ve stratejik amaç açıklamalarındakullanılan öğeleri tematik olarak irdelemek, bu öğelerin tekrarlanmasıklıklarını, benzerlik ve farklılıklarını ortaya koymak amacıyla kıyaslamaçalışması yapılmıştır. Söz konusu üniversitenin stratejik plan kitapçıklarıincelenerek elde edilen veri¬ler, içerik analizi tekniği ve yorumlayıcıyaklaşım ile analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, Mehmet Akif ErsoyÜniversitesinin misyon açıklamalarında “Çağdaşlık, Ulusallık, Bölgesellik,Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim Hizmetini geliştirmek, Faaliyet Alanı,Birey Odaklılık” vurgusunun sıklıkla yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca vizyonaçıklamalarında da “Bilim ve Teknoloji, Ulusallık ve Faaliyet Alanı”kavramlarına odaklanıldığı saptanmıştır. Üniversitenin amaçlarında sık tekrareden “Eğitim ve Öğretim Hizmetini geliştirmek, Uluslararasılaşma, İşbirlikleringeliştirilmesi ve Araştırma odaklılık”gibi bu kavramlar da çalışmanın diğer bulguları arasındadır.