Rola prezydencji Polski w UE w zakresie edukacji - Iwona Kowalska (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
W roku 2011 Polska obejmie prezydencję w Unii Europejskiej. Edukacja jest jednym z obszarów strategicznych współpracy państw UE. Celem artykułu jest przybliżenie roli prezydencji Polski w UE w zakresie edukacji