Evli Kadınların Aile Sistemlerini Algılayışları - Serap NAZLI (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı evli kadınların aile sistemlerini nasıl algıladıklarını incelemektir. Araştırma verileri 21 evli kadından görüşme yöntemi ile elde edilmiştir. Elde edilen nitel verilerin betimsel içerik analizi 4 temada (görevler, işbirliği ve destekleme; aile içi etkileşim; denge, kurallar ve roller; kök aile ve üst sistem) yapılmıştır. Genel olarak evli kadınların geleneksel Türk aile yapısının değerlerini benimsedikleri belirlenmiştir.