İstemli kilo verme sonrasında gelişen süperior mezenterik arter Wilkie sendromu: Nadir bir olgu sunumu - Halil Haldun Emiroğlu; Semiha Hidayetoğlu; Metin Gündüz; Tamer Sekmenli (Genel Tıp Dergisi)
Wilkie sendromu akkiz bir hastalık olup, ergenlerde hızlı büyüme ve istemli diyet girişimleri sonucunda retroperitoneal yağ yastığını azaltarak, süperior mezenterik arter sendromunu tetikleyebilir. Biz öncelikle istemli kilo kaybı sonrasında gelişen, istemsiz kusma ve kilo kaybı semptomlarıyla gelen 15 yaşında kız hastamızın, kliniğini ve tedavi sürecini literatür bilgileri eşliğinde sunmayı amaçladık