موانع و مشکلات کسب و کارهای مبتنی بر تعاونی‌های دانشجویی کشاورزی: مطالعه‌ای پدیدارشناسانه در غرب کشور - سید امین موسوی سرشت; همایون مردانژادی; نعمت اله شیری (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
امروزه تعاونی‌ دانشجویی به‌عنوان رهیافتی برای آموزش و بهبود صلاحیت‌های کارآفرینانه دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است. از آنجایی‌که شناسایی موانع و مشکلات تعاونی‌های دانشجویی نه تنها سبب تسهیل فرآیند توسعه این کسب و کارها می‌شود، بلکه می‌تواند به استقرار هر چه آسانتر این تعاونی‌ها در آینده نیز کمک کند. لذا، پژوهش حاضر با هدف پدیدارشناسی تجربیات دانشجویان در زمینه موانع و مشکلات تعاونی‌های دانشجویی کشاورزی در غرب کشور انجام شد. این پژوهش با استفاده از روش کیفی پدیدار شناسی انجام شده است که به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش کلایزی هفت مرحله‌ای بهره گرفته شد. مشارکت‌کنندگان در این مطالعه شامل تمام دانشجویان مشغول به کار در تعاونی‌های دانشجویی کشاورزی در غرب کشور بودند. نمونه‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف و گلوله برفی مجازی شناسایی شدند که با انجام 11 مصاحبه اشباع داده حاصل شد. داده‌های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه‌ساختارمند جمع‌آوری شدند. برای اطمینان‌بخشی به یافته‌های پژوهش از معیارهای تأییدپذیری، اعتبارپذیری و انتقال پذیری بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که مشکلات درون سازمانی تعاونی‌های دانشجویی غرب کشور شامل: ناراحتی جسمی-روانی، مشکلات اقتصادی و مالی، ضعف دانش و اطلاعات عملی و احساس بی‌توجهی به دانشجو می‌باشند. افزون براین، براساس یافته‌های پژوهش مشکلات برون سازمانی تعاونی‌های دانشجویی عبارت از عدم حمایت دانشگاه از تعاونی، عدم حمایت نزدیکان و تلاطم‌های محیطی بودند.