ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОГО ЛАДУ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇХ СИСТЕМАТИЗАЦІЇ - M. I. Marchuk (Law and Safety)
Досліджено основні наукові підходи до визначення засад державного ладу Республіки Польща. Встановлено, що у польській правовій доктрині підходи до засад державного ладу і безпосередньо до їх визначення різняться і є не досить точними, а найчастіше використовується термін «засади устрою». З’ясовано, що у представлених польськими науковцями переліках засад державного ладу Республіки Польща практично відсутні намагання визначити їх структурну ієрархію та систему. І роль конституційної доктрини в Польщі автор вбачає саме в тому, щоб зробити це питання цілісним і аксіологічним, створивши таким чином певну структуровану систему конституційних засад у цілому та засад державного ладу зокрема.