KADINLARA UYGULANAN SOSYAL POLİTİKALARA YÖNELİK HALKIN ALGI VE TUTUMLARININ ARAŞTIRILMASI: BURDUR KENT MERKEZİ ÖRNEĞİ - Azime Arısoy; Adem Korkmaz (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Araştırmada, devletinkadınlara yönelik uyguladığı sosyal politikalara dair; halkın farkındalıkdurumları, uygulanan bu politikaları yeterli bulma durumları ve devlete olantutumları arasındaki ilişki araştırılmıştır. Çalışmada sosyal politikauygulamalarına yönelik halkın algı ve tutumları belirlemeye yönelik ölçekkullanılmıştır. Söz konusu ölçek ise; ilgili literatür ve kuramsal çerçevetaranarak oluşturulmuştur.Burdur İli Kent Merkezindeikamet etmekte olan 382 katılımcıdan oluşan örneklemden elde edilen verilerSPSS 22 programıyla değerlendirilmiştir. Korelasyon ve regresyon analizleriyapılmıştır. Analiz sonucunda kadınlara uygulanan sosyal politikalara yönelikhalkın farkındalık düzeyi arttıkça uygulanan bu politikaları yeterli bulmadüzeylerinin de arttığı görülmüştür. Halkın farkındalık düzeyi arttıkça devleteolan olumlu tutumun da arttığı görülmüştür. Kadınlara uygulanan sosyalpolitikaları yeterli bulma algısı ile devlete olan tutum arasında ilişkibulunmamıştır.