СИСТЕМА ВИНАГОРОД І МОТИВАЦІЇ СТУДЕНТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ВІРТУАЛЬНОЇ ВАЛЮТИ - Галина Вікторівна Марчук; Віталій Леонідович Левківський; Дмитро Костянтинович Марчук; Денис Валеріанович Любченко (Інформаційні технології і засоби навчання)
Мотивація – одна з найбільш гострих проблем сучасності, яка лягає на “плечі” педагогів. Тим паче що мотивувати студентів потрібно не лише до освітнього процесу, а й до різних інших активностей. Метою дослідження є розробка системи винагород і мотивації студентів за допомогою віртуальної валюти та впровадження її в освітній процес державного університету «Житомирська політехніка». Розроблена система сприяє додатковій зовнішній мотивації до навчання, наукової та творчої діяльності. У статті розглянуто основні етапи створення мобільного додатка. Додаток розроблений за допомогою Ionic Framework, що побудований на Angular архітектурі. Для написання клієнтської частини використано Ionic Framework 5. Середовищем розробки додатка є JetBrains WebStorm на JavaScript, CSS та HTML. Серверна частина додатка знаходиться під управлінням Firebase. Додаток використовує базу даних Firebase Google Cloud Firestore з підключеним фреймворком для проєкту Angular Fire. У статті описано процес проєктування системи за допомогою UML-діаграм. Наведено сценарії роботи програмного продукту, загальну структуру, опис бази даних системи, яка складається з шістнадцяти таблиць. Основну роль і акцент у розробці функціональних можливостей було приділено безпеці даних користувачів, а також реалізації доступу до інформації в реальному часі. Це дозволяє надавати доступ тільки до актуальної інформації без попереднього оновлення клієнтської частини додатка. Описано особливості встановлення системи та користування нею на операційній системі Android, розглянуто дизайн інтерфейсу додатка, продемонстровано його роботу. Основна ідея системи – це мотивація, яка полягає у виборі завдання з бажаної категорії, його виконання, отримання віртуальних коштів. У системі є можливість обміну отриманих віртуальних коштів у віртуальному магазині.