TURİSTİK DESTİNASYON ÇERÇEVESİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM YÖNETİMİVE PAZARLAMASI - Mete Sezgin; Abdullah Karaman (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada turistik destinasyonlarda sürdürülebilir turizm yönetimi ve pazarlamasıperspektiflerinden genel olarak bahsedilmiştir. Sürdürebilirliğin temelinde, turizm kaynaklarının bugün ve gelecekte kullanımıile ilgili bilincin önemi yatmaktadır. Turizm yönetimi anlayışınıkullanarak turizm kaynaklarınıdeğerlendirmek, eko turizm kıstaslarıile sürdürebilir bir büyüme sağlamak önem taşımaktadır. Bu çalışmada sürdürülebilir turizm yönetim ve pazarlama anlayışına dikkat çekilmiştir. Çalışma derleme niteliğinde olup; sürdürülebilirlik açısından yönetsel süreçte çevre-insan iletişiminde turizm kaynaklarının tanıtımının yapılması, kaynakların kullanımı, potansiyel müşteriler ve yerel halkla ilişkileri, turistikdestinasyonların pazarlamasıve sürdürülebilir turizm yönetimi içerisinde değerlendirilmektedir.