Z badań nad biografią S.S. Szarzyńskiego - Kamil Stepan (Muzyka)
Artykuł przedstawia pierwsze rezultaty badań dotyczących osoby Szymona Sylwestra Szarzyńskiego (zmarłego pomiędzy 1720 i 1727 r.) – doktora teologii, sekretarza, a później przeora benedyktyńskiego opactwa św. Wojciecha w Płocku pod koniec XVII w. i jego możliwej tożsamości ze Stanisławem Sylwestrem Szarzyńskim – działającym w tym samym czasie kompozytorem, o którym brak dotąd jakichkolwiek informacji biograficznych.