MALİYET ANALİZİ - Yaşar Tonta (Türk Kütüphaneciliği)
Hacettepe Üniversitesi Tıp Merkezi Kütüphanesinde 1981/1982 mali yılında ödünç verilen bir yayının (kitap veya süreli yayın) ödünç verme birim maliyeti yaklaşık 27 lira olarak bulunmuştur. Birim maliyet, bir yayının ödünç verilmesi için harcanan personel, araç-gereç, kırtasiye giderleri ve genel giderler ayrı ayn hesaplanarak ortaya çıkarılmıştır. Yakıt, aydınlanma, su, telefon ve sigorta giderleri birim maliyete dahil edilememiştir. (9 ref.)