روانشناسی رنگ و کاربرد آن در شهر - مسعود داوری نژاد مقدم; منصوره شعبانی (مطالعات در دنیای رنگ)
رنگ همه چیز است، وقتی میگوییم همه چیز، یعنی بدون رنگ نمی توان چیزی را تصور کرد. دنیای بدون رنگ، دنیای مرده و خاکستری است. رنگ در معماری و شهرسازی جایگاه ویژه ای دارد. امروزه در بسیاری از شهرهای جهان بکارگیری مناسب رنگ به عنوان مظهری از پیوند بین انسان و محیط، ساده ترین و مؤثرترین عامل در جهت سرزندگی مورد استفاده قرار گرفته است. رنگِ شهر را در نمای ساختمانها، کف سازی ها، مبلمان شهری، فضای سبز، وسایل نقلیه و حتی افرادی که در طول روز در شهر رفت و آمد دارند، می توانیم ببینیم. رنگ علاوه بر اینکه بیان احساس ماست، بیان احساس شهر هم هست؛ رنگها می توانند زندگی شهری را سرزنده و شاد یا غمگین و سرد نشان دهند. همچنین بکارگیری رنگهای مناسب باعث برجسته کردن زیبایی های شهر یا در جایی باعث پنهان سازی عیوب طراحی می شود. با این توصیف، در این مقاله سعی قصد داریم تا ضمن بیان تاریخچه و خواص رنگها به بحث روانشناسی رنگ و کاربرد آن در شهر بپردازیم و در نهایت شهر را به سمت و سوی راهکار "طرح جامع رنگ در شهر" با توجه به اقلیم و فرهنگ، سوق دهیم.