DEĞİŞİM OLGUSU VE ÖRGÜTLERDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN DEĞİŞEN FONKSİYONLARI - Mehmet İnce (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Değişim olgusunun tartışılmaz bir gerçek olduğu günümüz dünyasında örgütlerin mali ve fiziki sermayelerinin etkinliği ve sonuç üretebilme güçleri beşeri sermayelerinin etkinliği ve yetkinliği ile doğru orantılıdır. Teknolojinin ve mali yapıların örgütler için önemi tartışılmaz iken, bunlarıverimlilik ve performansa dönüştürecek olan güç insanların gönüllü sinerjik etkilerine bağlıdır. Bu amaçla örgütler insan kaynaklarının etkin yönetimine her dönemden daha fazla mahkumdurlar. Bu mahkumiyet ya da muhtaçlık klasik anlamdaki kayıt sisteminin ötesinde motivasyonu, güç oluşturmayı, sinerji yaratmayıve ehliyeti içermektedir. Bu anlamda bu makale örgütlerde insan kaynaklarıyönetimi olgusunu ve onun bir rekabet aracıolarak içinde yaşadığımız dönemde yenilenen ve zorunlu olan fonksiyonlarının neler olduğunu teorik olarak incelemeyi hedeflemektedir.