Anılarda Ahmet Gürlek: 50. Sanat Yılına Armağan - Üstün Yıldırım (Türk Kütüphaneciliği)
Amacının dışına çıkmış acılı bir kitap aslında tanıtacağım. Kuşkusuz daha çok Gürlek ailesi için: ama benim için de, bizim için de. Yani arkadaşları, dostları için de. Kitap, Ahmet’in dolu yaşamının 50 yıllık bölümüne armağan olacaktı. Meslekteki elli yılına. Daha doğrusu kendisinin kendisine bir armağanı olacaktı. Çalışmaya da başlamıştı. Ama…