مروری بر مواد الکتروکرومیک وکاربردهای آن - وحیده یکه فلاح; آتشه سلیمانی گرگانی; شهره روحانی (مطالعات در دنیای رنگ)
در چند سال اخیر، گرایش به مواد الکتروکروم به دلیل کاربردهای گستردهِ آن، از دستگاههای نوری گرفته تا پنجره های هوشمند در بخش معماری ساختمان و خودرو و نمایشگرها افزایش یافته است .با اعمال ولتاژ خارجی، ماده الکتروکروم قادر به تغییر رنگ برگشت پذیر می باشد. مواد الکتروکروم به دو دسته کلی مواد معدنی و مواد آلی تقسیم می شوند. مواد معدنی شامل اکسیدهای برخی از فلزات می باشند. مانند اکسید تنگستن، اکسید تیتان، اکسید کبالت و... . مواد آلی شامل پلیمرهای رسانا، متالو پلیمرها، متالوفتالوسیانین، وایولوژن و... می باشند. از مزیتهای دستگاههای الکتروکرومیک، مصرف انرژی کم، عدم نیاز به نور پس زمینه، ارزان قیمت بودن، عکس العمل سریع مواد در مقابل اعمال ولتاژ، باقی ماندن رنگ پس از قطع ولتاژ و ادغام رنگ بدون نیاز به فیلترهای رنگی می باشد. در حالت کلی دستگاه الکتروکرومیک از نظر ساختار و ماده الکتروکروم استفاده شده در آن بسیار متنوع می باشند .