Açık Bilim - Süreyya Çankırı; Müge Akbulut (Türk Kütüphaneciliği)
Dünyanın siyah beyaz yorumundan renkli zamanlara bilim; doğruluğu tartışılmaz bir gerçeği ortaya çıkaran benzersiz bir entelektüel etkinlik olarak önemli bir konuma sahiptir. Bilimsel düşünmenin kökenine indiğimizde gerçeği arama ve gerçeğe ulaşma isteğine vurgu yapan merak duygusuyla karşılaşırız. Bilimin gelişmesi ve güçlenmesi; bu amaçla gerçekleşen düşünme, araştırma ve uygulama etkinlikleriyle olgu ve olayların bir süreklilik içerisinde doğrulanmasına dayanmaktadır.