مروری بر دیرسوزکننده‌ها و سازوکارهای عملکرد آن‌ها در پلیمرها و پوشش‌ها - مسعود صالحی; رضا علیزاده; محمد مهدویان احدی (مطالعات در دنیای رنگ)
دیرسوزکننده‌ها ترکیباتی هستند که برای اصلاح خواص اشتعال‌پذیری پلیمرها به آن‌ها افزوده می‌شوند. مواد مختلفی از جمله ترکیبات فسفردار، هالوژن‌دار، انواع اکسیدها و هیدروکسیدهای فلزی به عنوان دیرسوزکننده مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر یک مکانیسم خاصی برای عملکرد دارند ولی مکانیسم‌های کلی دیرسوزکنندگی، عملکرد در فاز گاز و فاز جامد می‌باشد. برخی از این مواد تنها دارای یک مکانیسم هستند ولی عمدتاً از هر دو مکانیسم کلی برای دیرسوزکنندگی استفاده می‌کنند. در این مقاله به انواع دیرسوزکننده‌های مورد استفاده در پلیمرها و تا حد امکان به مکانیسم‌های عملکرد این مواد پرداخته شده است.