En pensjonsordning for sliterne i arbeidslivet - Erik Hernæs; Øystein Hernæs; Knut Røed (Søkelys på Arbeidslivet)
Vi argumenterer for at en ordning med «slitertillegg» i pensjonen til utvalgte yrkesgrupper kan ivareta både hensynet til effektivitet og hensynet til fordeling på en god måte. Statistikkgrunnlaget finnes, og ordningen med avtalefestet pensjon (AFP) er moden for reform.