Удосконалення механізму управління земельними ресурсами населених пунктів - V. V. Strelnyk; B. O. Rydenko; Yu. V. Vechorka (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Важливою складовою інфраструктури міст та інших населених пунктів виступають протяжні об’єкти, що забезпечують переміщення людей, передачу на відстань енергії, ресурсів, інформації. У складі земель населених пунктів виділяють землі, які становлять «громадський простір» і використовуються для пересування та перебування людей. Для населеного пункту в цілому, як складно організованої системи, землі загального користування мають велике значення. Достатня площа таких земель, продумане розташування та високий рівень їх благоустрою суттєво визначають економічний потенціал населеного пункту, його привабливість для життя. Використання земель загального користування забезпечують суттєві громадські інтереси, пріоритет яких забезпечується правовими нормами.